7.3.06

Kuzu haslama, Semsa Denizsel usulunde

semsa denizsel
(bu recete ilk kez Acik Dergi'de yer alan Kulaktan Dolma Tarifler kosesinde yayinlanmistir)

1.8 kg. Kuzu but –kemikli
3 ad. Patates
20 ad. Arpacik sogan
10 ad. Kabuklu dis sarimsak
1 demet pazi
15 ad. Bruksel lahanasi
1 ad. Pirasa
tuz-karabiber
defne
taze adacayi
taze kekik
taze mercankosk
limon kabugu
sarimsak
zeytinyagi














• Kuzu butun kemikleri cikarilir.
• Iki naylon arasinda hafifce dovun. → duz satih
• Bir havanda sarimsaklari, taze otlari, tane karabiberi, rendelenmis limon kabuklarini biraz tuzla dovun.
• Bu ezilmis karisimi dovulmus ete ovusturarak yedirin → lezzetlensin.
• Eti yuvarlayip, dolma yada sigara boregi yapar gibi sarin. Ve iplerle acilmasini onleyecek sekilde baglayin.
• Eger ezilmis karisimdan kaldiysa, etin disini da ovalayin.
• Strec filme sarip buzdolabinda tercihan 12 saat bekletin.
• Beklemis eti biraz zeytinyagi konmus ve kizdirilmis bir tencerede her tarafini kizartin. Ve ustune su ekleyip, defne, limon kabugu ve taze otlar ile pisirin.
• Sebzeleri hazirlayin.
• Etin pismesine yakin –son 30 dakikada- Diger bir tencerede biraz zeytinyag kizdirip, taze otlardan bir demet ekleyerek yagi lezzetlendirin. Sonra otlari tencereden alin.
• Orta hararette bir atesin ustunde sirasiyla, patatesleri, kabuklu sarimsaklari, arpacik soganlari, bruksel lahanalarini ve pirasalari soteleyin .
• Bu sebzelere yanda kaynamakta olan etin suyundan alip koyun. Tuz ve taze cekilmis karabiber ekleyip, pisirin.
• Bu arada haslamaya da tuz eklemeyi unutmayin.
• Sebzeler pisince son 5 dakikada ayiklanmis, sapsiz pazi yapraklarini da ekleyin.
• Pisince eti tencereden cikarip, iplerini cozun ve kesmeden once 20 dakika kadar bekletin.
• Dilimlenmis eti ve sebzeleri cukur tabaga koyup, ustunu haslamanin suyuyla tamamlayin.

Hiç yorum yok: