13.1.06

Semi Fredo, Bay Piedro'dan nakleden Defne Koryurek

ya da 'neredeyse donmus' ya da 'Italyan dondurmasi'
(kahveli versiyon)
ice_cream_cone 
Malzeme:
(kullanim sirasina gore dizilmistir)
15 adet yumurta sarısı
Yumurta sarilarinin gramajina denk su
Yumurta sarilarinin gramajina denk toz seker
80gr granul kahve
2lt SOGUK krema
600gr seker

Imalat:
1. Yumurta sarilari aklarindan ayirilir, darasi alinmis bir kapta tartilir

2. Yumurta sarılari bir kevgirden gecirilerek suya eklenir, tekrar kevgirden gecirilir

3. Bu karisima seker ve kahve eklenir orta ateste bir cirpacak yardimiyla HEP AYNI YONDE karistirilarak agir bir muhallebi kivami kazanincaya kadar pisirilir. Karisim 90 °C’ye ulasmalidir!

4. Hedeflenen isi ve yogunluga ulasan yumurta karisimi cirpilmak sureti ile ici buz dolu daha genis bir kaba oturtulur ve surekli cirpilarak sogumaya alinir. Bu surec icerisinde kahveden kaynaklanan koyu siyah renk, karisim sogudukca acilarak kahverengiye donusur.

5. Kitchen Aid mikserlerin bile kapasitesi 2lt kremayi cirpmak icin kucuk, dolayisiyla iki asamada ve Kitchen Aid'de (cirpacak aparatinin yardimi ile) 6, el mikserindeyse 5 cirpma hizinda, krema, uzerine seker dokmek sureti ile cirpilir. Krema toplanip, seklini tutacak kivama getirilir.

6. Soguyan yumurta sarisi karisimina dusuk hizda cirpilarak bu krema eklenir.

7. Urun porsiyonlanir ve derin dondurucuya nakledilir. (:50 plastik su bardagina porsiyonlanmis sunuma hazir mamul)

1 yorum:

yemekvebiz dedi ki...

Yeni sayfanızı tebrik ediyorum, Sıkı takipciniz olacagım ve benim gibi bir çok kişi de...

Hayırlı olsun ve ne iyi düşünmüşsünüz !...

Sevgilerimle
Figen